onsdag 16 november 2011

Inspirerad


Närbild på Dino
Foto: Jag


 Efter en fullspäckad helg med klippkurser tillsammans med min kära uppfödare och mentor Helena Troéng, håller jag sakta på att hämta upp lite krafter igen. Men det är SÅ värt att bli extra dålig i kroppen och sova bort halva dagarna ett tag för att få umgås med inspirerade och trevliga människor. Och jag klippte inte ens, jag undrar hur det känns i de andras kroppar. 
I lördags var det WORKSHOP- Utställning och där det var utställningsklippningar i fokus förstås men inte bara klippningen utan varför man klipper på olika sätt på olika hundar, vilka linjer man ska hålla korta och var man kan spara ut pälsen. 
Ett stort plus för alla som sparar pudelpäls är ju att ha koll på var man inte behöver ha så mycket päls under "mellanperioder" där det inte är utställningar. 
Den här kursen är superbra att gå om man vill utveckla sitt klippande även om man inte ställer ut sin/sina hundar, för det gav en djupare förståelse för hur pudeln ska framhävas utifrån Rasstandarden och det gör att man klipper även vardagsfrisyrer på ett bättre sätt. 


På söndagen var det dags för nästa kurs och då stod Vardagsklippning på programmet. Där fick deltagarna många goda råd om hur man på allra enklaste vis håller efter pälsen. Det var tips och råd från att välja rätt schampo beroende på vilken pälskvalite´man har, vikten av att föna rätt, hur man kardar pälsen, till klipp- och rakningsteknik. Även här fick man lära sig om vilka linjer som är viktiga att tänka på.

En Meyavalp var med på kursen i vardagsklippning. Hon heter Vilda och fick en makeover av matte Eiwor.
Här en Före- och efter bild. Foto: jag!
 

4 kommentarer:

 1. Kul med före- och efterbild! Mycket stilig och nyfrisserad på högerbilden. Nu vet jag vad jag har missat på pälsfronten :-)!

  SvaraRadera
 2. Bra val av miljö när du tog första bilden! Lite lagom oreda i bakgrunden och ett bedrövligt ljus från (Jag antar) lysrören i taket kombinerat med en uppgiven, arbetslös fotomodell-attityd. En bra frilla och ett bra utomhusljus på bild nr två gör så att vovven utstrålar boulevard!!
  Jäkla bra exempel på hur ljus och bakgrund kan påverka ett motiv.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att jag missade massor av matnyttigt men är kroppen dum så får knoppen lida...eller tvärtom....

  SvaraRadera
 4. Tack för feedback på bilderna Anders!

  SvaraRadera

Hälsningar