lördag 9 januari 2010

Anatomikurs

Pudelklubben i Umeå har anordnat en en-dagskurs i Hundens anatomi med Anna Törnlöv. Söndag 24 januari går den av stapeln, så passa på att anmäla er på http://www.svenska-pudelklubben.se/contribute/norra/ , klicka på Aktiviteter och Umeå för mer information.
Jag har lyssnat på Anna T förrut och hon är duktig. Man kommer att få se hundar i alla pudelns storlekar och dessutom några andra hundraser.
Det är viktigt att man vet hur hunden är uppbyggd och hur det anatomisk är möjligt/omöjligt för en hund att röra sig när man ska klippa klor osv. så att man tex. inte ska hålla benen i lägen som är obekvämt för hunden. Allt för att skötseln ska bli en så positiv upplevelse både för hund och matte/husse. Klipper man sin hund själv är det ochså jätteviktigt att man vet hur hunden ser ut under pälsen för att slutresultatet ska bli bra. Så släng in en anmälan pronto! =)

4 kommentarer:

 1. redan gjort! Har sett fram emot den här kursen i flera år!! :D

  SvaraRadera
 2. Jag med! Ska bli intressant! Hörde av Denise som gått den tidigare att den var bra!

  SvaraRadera
 3. Hm, en tanke som jag inte tänkt förut om anatomi, just det där med kloklippning etc , bra :)

  SvaraRadera
 4. Roligt med anatomi kurs, synd bara att det är så långt bort.. Såg att ni har parat Meya, hoppas det blir puppar :) Jag har lagt till dig i mina länkar, är det ok?
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera

Hälsningar