torsdag 15 april 2010

Årets första spår!

La ett kort viltspår till Alina idag. Det är mycket snö i skogen ännu, men jag drog klöven efter kanten på skogsvägen ca 40 m och sedan en 90 graders vinkel rakt in i skogen där det mesta av snön smält undan. Det fick ligga 2tim.
Hon tog upp spåret direkt och satte i sakta mak iväg med nosen i backen. Lugnt och metodiskt-ingen brådska här inte-men ändå inte tveksamt. Hon visste precis vad hon skulle göra. Jag bara följde efter och berömde från början när hon satte i gång och när hon tog vinkeln. Efter vinkeln fick hon luftvittring på klöven för hon vädrade i luften. Men sen satte hon ner nosen igen och hittade klöven utan problem. Min duktiga lilla älgpudel =D Jättestolt frågande hon efter godis-för hon var inte intresserad av att bära hem den något geggiga och alltför stora klöven!
Nu ska jag investera i en ny spårsele åt henne. Hittills har jag använt en säkerhetssele som vi hade på henne i bilen förrut. Men den har så dålig passform. Nu ska vi prova ut en på Loobos....
Tjing!

3 kommentarer:

 1. Vad roligt att ni kan komma igång lite smått, det är en lång vnter ni har där uppe. Duktiga Alina som minns hur det går till, men lite fin i kanten va?*skrattar* "Nu har jag spårat, nu får du jobba. Bär klöven matte!" =O)
  Är alla valparna sålda? När i nästa vecka kan hon komma hem? Som du måste längta...

  SvaraRadera
 2. åhh va roligt med spår!
  Jag längtar till man kan sätta igång med de.. har dock lite spindelångest men jag får väl jobba på de!

  SvaraRadera
 3. alltså jag väntar och jag väntar men de kommer ju inga bilder på valparna.. ;)

  SvaraRadera

Hälsningar