tisdag 8 mars 2011

Lydnadsträning

Kallt att träna ikväll! Brr! Inte så många minusgrader men det blåser en isande vind ute. Mina öron hettar av den kalla vinden trots att jag hade dragit ner luvan så långt det bara gick. Men nu är det gjort, kan ju tala om att det tog emot lite att packa ryggsäcken och trava iväg men väl där och nu när jag sitter i soffan igen så känns det bara bra förstås! Kul att så många som sju pudelmänniskor och nio pudlar sökt sig ut i blåsten för att träna ikväll.
Hade inte tänkt lika mycket på vad vi skulle träna och hur som förra veckan, gick mer på invanda mönster och det blir ju inte riktigt  lika bra....
Störningen med de andra hundarna ganska tätt intill var jättebra. Vi tränade mest vändningar i fotgåendet, och fjärren. Några skick till rutan och lite greppträning med apporten blev det också.
Fjärren- här behöver vi träna mer på skiften mellan stå och ligg, där hon drar framåt. Jag satte belöningen (bollen) bakom henne, men i den här blåsten så rullade bollen iväg.... Tur att vi hade pannkaka i ryggsäcken!
Nu blir det en varm kopp te och en semla med familjen!

2 kommentarer:

  1. Det är alltid kul att träna när man kommer iväg. Bra att ha bestämt tid med andra. Annars kan det kännas väldans kallt och motigt rent initialt :). Men sakta men säkert smälter snön här nu. Vet inte hur det är hos er ännu?

    SvaraRadera
  2. Här har snön börjat smälta men det är mycket snö som ska bort... Vi har haft varmt och soligt dagtid men det blåste väldigt kallt igår! Huvva!

    SvaraRadera

Hälsningar