måndag 14 mars 2011

Nu har den kommit...

Bilden är lånad  från Natur & Kultur

Beställde "Berättelsen om Edgar" på Biblioteket i fredags och idag kan jag gå och hämta ut den! Visst är Bibblan fantastisk! Ska berätta vad jag tyckte om boken när jag läst den. Tack Ann-Sofie för tipset! 
Så här står det om boken på Natur&Kultur:s hemsida :
Berättelsen om Edgar är historien om en pojke, stum sedan födseln, som växer upp på föräldrarnas gård i Wisconsin. I den enorma ladan på gården driver familjen en kennel, och Edgar, med sitt eget speciella sätt att kommunicera genom tecken, får redan från början ett särskilt förhållande till hundarna. Framför allt gäller det tiken Almondine, som när Edgar föds bestämmer sig för att adoptera honom. När Edgar är i tolvårsåldern dör hans pappa Gar plötsligt, och Edgar, som är den ende i närheten när det händer, drabbas av enorma skuldkänslor eftersom han på grund av sitt handikapp inte kunnat larma ambulansen i tid. Han drar sig undan sin mamma och sluter sig alltmer inom sitt skal.
När mamman sedan inleder en affär med Gars bror och Edgar tycker sig se pappans spöke i regnet på gården blir det startskottet för en serie händelser som kommer att förändra familjen i grunden. Berättelsen om Edgar är en storslagen episk roman, en uppväxtskildring med den vackra naturen i Wisconsin som fond. David Wroblewskis kritikerrosade debut har toppat NY Times bästsäljarlista och har även valts ut till Oprah’s Book Club.
Originaltitel: The Story of Edgar Sawtelle
Översättning: Rebecca Alsberg
Ha det bäst!

1 kommentar:

Hälsningar