måndag 23 augusti 2010

Premiären överstökad!

Tävlade första gången i lydnadsklass 3 igår!! Är faktiskt bara glad över att vi kom oss dit. Har ju anmält till andra tävlingar men det har varit olika saker som gjort att vi inte kommit till start blandannat Meyas löp.
Det var jättekul att tävla! Var så förväntansfull inför tävlingen trots att vi egentligen tränat för lite. Såg det som ett tillfälle att kolla av var vi ligger. I Lk 3 är det 10 moment varav 2 är i grupp. (Sittande i grupp 1 min och Platsliggning 4 min med gömd förare)
Här kommer domarprotokollet för den som är intresserad: (Mina kommentarer i GRÖNT)
1. Sittande i grupp 10p
2. Platsliggande 10p
3. Fritt följ 7p ojämn pos. snett sitt,ofokus,snurr snett sitt. Väldigt långt FF! Poängmässigt dåligt betalt för bland det bästa FF hon gjort men man fåår väl inte snurra då...
4. Sättande 9p ngt långsamt5.Inkallning med ställ. & lägg 9p Saktar in före kommando. Skitnöjd med poängen! Men hon får inte börja sakta in mer innan ståkommandot.
6.Rutan 10p Tjoohoo!! Underbara Meya gjorde en klockren Ruta! Vi tränar ju väldigt sällan på hela momentet. Det är många delar som ska stämma ihop. Såå glad!
7. Apportering o hopp över hinder 0p hoppar ej tillbaka. Här kommer då dagens bottennapp. Noll på hoppet FÅR bara inte ske! Hon hoppade ut snyggt tog apporten direkt och var snabb tilllbaka. Så snabb att hon glömde att hon skulle hoppa tillbaka och jag hann inte med att hjälpa henne. Där försvann poängen som hade behövts för ett 1.a pris =( Positivt=farten och gripandet.
8. Apport med metall 6p extra kommando, snusande, tempovxl. Här har vi att träna på! Snabbare gripanden även med metallen samt högre tempo in. Positivt=snygg ingång.
9. Vittringprov o apport 7p släpper föremål. Jättebra hela vägen FÖRUTOM att hon släppte pinnen när hon satt sig i utgångsställning. Positivt=inget tugg inget smakande på pinnar.
10. Fjärrdirigering 5p flera kommandon, ett borta, flytt. Hmm, hon la till sig på ena skinka som om hon hade tänkt ligga bekvämt länge... Här var hon seg och långsam. Vi får gå backa i träningen, belöna mycket för alla skiften och bygga HÖG förväntan så att vi får igen snabbheten.
Totalpoäng: 231p och ett 2:a pris. Det behövs minst 255p för att få ett 1:a pris. Men vi blev på pallplats 2 och fick en liten pokal med oss hem. =) Ingen av pudlarna som tävlade igår, (förutom Meya var det Dirie i samma klass och Trillian från Kiruna i Lk 1) fick med sig 1:a pris men med nya erfarenheter och en trevlig dag i bagaget åkte vi iallafall hemåt, där vissa hade längre hem än andra.

Jag är nöjd med helheten, att vi båda höll fokus på det vi gjorde. Vi fick höga poäng på moment med hög koffeff. (utom fjärren då)
Det vi tränar vidare på är främst apporteringsbiten, både att hålla tempo in, gripanden och hålla fast samt fjärrdirigeringen. FF går ju aldrig att träna för mycket på , där blir det positionsträning och raka sättanden =) Åh vad jag gillar att tävla. Jag får kvitto på om träningen funkar och nya ideer på hur jag ska fortsätta träna.


3 kommentarer:

 1. WOW! Säger jag bara, vilken premiär och ni som vilat er från träningen dessutom =O)
  Gillar jätte mkt dina positiva kommentarer efter varje moment, det är viktigt att komma ihåg det och inte bara ta det som funkar för givet liksom.
  Grattis till pall placering och jag jag är impad bara av att hon pallade hela programmet. det är ju stor skillnad från ettan och tvåan. Motivationen ska vara läääääänge ;o)
  Grattis igen, ni är mina favorit pudlar *ler*

  SvaraRadera
 2. "ler stort" tack Anki! Jag blir så glad av dina kommentarer =) Det ÄR stor skillnad på längden i trean- inte bara hunden ska ju orka, med man ska ju hålla fokus själv oxå. Men jag gav mig tusan på att bara koncentrera mig på Meya, inte släppa henne för en sekund och det var en bra plan =)

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för titten i bloggen! Jättekul med en till pudling i trean :). Idag fick jag ett annat tips av Lotta Linusson som vi tränar för angående ingång på plan: att gå in i fotposition, säga sitt-stanna-kvar till hunden, lämna hunden och gå till tävlingsledaren och joxa med pinnarna och sedan återvända till hunden till fria följet. Det kan för vår del bli lite ofokuserat med "härkommandot" när vi ska in på plan, så kanske är detta en bättre lösning än den vi fnulade på häromdagen. Ska följa din blogg nu och hålla tummarna för fortsatt lyckosamt tävlande!

  SvaraRadera

Hälsningar