onsdag 2 december 2009

Genrep

Lite snopet med solsken och frost ute idag, när vi hade träningstid inomhus på ridhuset. Men vi hann med en härlig promenad oxå. Oj vad man saknar ljuset nu. Det är så attans mörkt hela tiden.
Som sagt tränade vi med den blandade lydnadsgruppen idag. Meya var väldigt taggad efter en och en halv vecka som varit i stort sett träningsfri pga av min förkylning.
Värmde upp med olika övningar och sedan fick jag köra igenom ett helt program med dirigering. Tack Kerstin!
P-ligg 4min. Inga konstigheter
FriaFöljet. Jättebra kontakt och inga "banansvängar"
Läggande: Klockrent
Inkallning: Hon saktade ner lite precis innan jag ställde henne, men stannade direkt och kom som ett skott vid nästa inkallning.
Rutan: Sprang in och ställde sig vid bakre högra konen, men med alla fyra tassar innanför spånrutan. Kanonbelöning där! Härligt att hon inte bryr sig om sågspånet som vi markerat med. Duktig tjej!
Apporten: Tveksamt upptag, hade en mindre apportbock än hon är van vid, ganska kort där hunden ska greppa. Men hon tog den iallafall och hade bra tempo in!
Hoppet: Kanonfint!
Fjärren: Stod på 8-9m. Gjorde alla skiften utan tvekan. Jättebra! Klang och Jubel!
Meya höll så fint hela programmet igenom. Jag tänkte hela tiden på att vara avslappnad och glad och på att det är så roligt med lydnad.
Nu har vi fått en genomkörare och ett bra genrep! Så nu behåller vi den här känslan i kropp och knopp.

2 kommentarer:

  1. Verkligen roligt att det gick så bra!

    SvaraRadera
  2. UNDERBART!!!!!! Det var härlig läsning Therese =0) *me like* Det klangar och jublar härifrån också. Har du blivit helt bra nu eller?
    När är det tävling i sikte el det är inga på gång där uppe nu?

    Kram från hejjar klacken i Skåne

    SvaraRadera

Hälsningar