måndag 19 oktober 2009

Tävlingsträna på egen hand

Min & Meyas mentala förberedelse inför tävling kan se ut så här!
Foto: Nordmaling BK

Momentträning kan man ju slipa på i sin ensamhet och det brukar ju gå hur bra som helst när man tränar sin hund hemma. MEN, på tävling händer det något! Hunden som kan allt hemma, kan plötsligt inte alls lika mycket ute på lydnadsplanen... Någon som känner igen sig? ;)

Det är ju det här med att träna på att tävla som är så viktigt att få till. Tävlingsmässigt, med kommendering, att gå in på lydnadsplanen. Hur man ska belöna eller inte belöna mellan momenten. Hur man ska hantera väntetid, strul med tävlingsledarens instruktioner osv. Det finns hur mycket som helst man kan förbereda sig för. Men hur gör man om man inte har möjlighet att träna tillsammans med andra? Hur kan man träna på det här ensam, hemma på gården?

Fanny Gott har skrivit så bra om hur man kan träna tävlingsmässigt utan att ha en massa träningskompisar som hjälper till.

Läs det här och kommentera sedan gärna vad du tycker om hennes ideér.


1 kommentar:

  1. Utan att tänka på det så lägger jag faktiskt upp min träning ungefär så. Så det var lite skoj att läsa det som ett sätt att träna och känna att jamen så gör jag ju redan =O) Nu får du hålla tummarna på söndag för oss Therese!

    Kram

    SvaraRadera

Hälsningar