lördag 7 november 2009

Anta nya utmaningar

Problem kan ses som sätt att växa. Utan problem, hinder och utmaningar kan vi inte växa som vi vill, så träna på att se fram emot utmaningar eftersom det kommer att göra dig mentalt starkare. Önska inte att saker blir enklare - önska att du blir ännu bättre. Hoppas inte att du får en lätt dag - hoppas att du stöter på något som får dig att utvecklas som människa. Det här kan också kallas för störningsträning. Där du medvetet utsätter dig för störningar som ett sätt att bibehålla fokus och ett inre lugn.
/Ett av flera mentala tips av Olof Röhlander

Visst är det bra! Det gör en väldig skillnad om man kan tänka så här!
När jag läste det här med störningsträning så tänkte jag såklart på hundträning. Det är ju så man gör när man utsätter hunden för mer och mer störningar för att klara av en tävlingssituation. Så nu är det bara att fortsätta träna mitt eget fokus och inre lugn också!

Har varit till Vännäsridhus i kväll på lydnadsträning. Egenträning, men tillsammans med andra tokar som ägnar halva lördagskvällen åt att träna hund, bli skitig och dessutom lukta häst! Allt från minsta Toypudel till Boxer och Briard fanns med i gänget. Bra att få träna platsligg med andra raser när vi ofta tränat i "pudelgänget"!

3 kommentarer:

 1. Olof är en klok man :) Så säger vår tränare jämt när vi "beklagar" oss" Nu vet ni vad ni ska träna på, undvik inte utan träna på det!"

  Kul med blandade raser!

  Kram

  SvaraRadera
 2. vad duktig du är som tränar! jag tvärdog.. jag skyller på att dirie ska ha lugn o ro ;)

  SvaraRadera
 3. Ja,du Erica, hade gärna tagit en pause nu men vi taggar för sista tävlingen för i år, knyter näven och håller tummen... ;)

  SvaraRadera

Hälsningar