torsdag 5 november 2009

Emma och ridhus!

I tisdagskväll mötte jag upp Emma och syrran på flygplatsen. Emma har varit på surfsemester i Indonesien i två månader. Nu mellanlandar hon hemma i tre veckor innan hon fortsätter till ännu en säsong som snowboardinstruktör till rikemansfolket i Verbier. Det gäller att passa på för att få en glimt av henne. Vi hade en mysig stund i ankomsthallen i allafall. =)

Igår hade vi första träningen med lydnadsgruppen som hyrt 2 timmar ridhus, 5 tillfällen fram till jul. Meya har aldrig varit in i ett ridhus eller stall tidigare, men det störde henne inte alls. Varken det ovan underlaget eller sågspånet. Det känns riktigt lovande! Förrutom gemensam platsliggning tränade alla själva på det man behöver. Nästa gång ska vi dela upp planen, med en ensamträningsdel och en lydnadsbana där man bli dirigerad. Dirigera och dirigeras. Alla hjälps åt efter bästa förmåga. Jag och Meya behöver tävlingslik träning med kommendering. Det är där det brister. Jag har ibland svårt att hålla fulllt fokus på Meya när jag samtidigt ska lyssna på en tävlingsledare....

Det är en jättetrevliggrupp, där de flesta redan tävlar i Lk1-3, men oxå två unghundar som är i början på karriären =)

Enda kruxet med att vara i ridhus, förrutom att leksakerna blir hur smutsiga som helst, är att jag får åka hem och stoppa Meya i badet efteråt, pga Anders astma. Hästar och katter är det han är mest känslig mot!

3 kommentarer:

 1. Va kul att de gick så bra och träna i ridhus! Vilket bra upplägg ni har! De är juh kanon att bli dirigerad av flera olika!

  SvaraRadera
 2. LÅTER JU JÄTTEBRA!Så kul att komma i ett så blandat gäng, massar av erfarenheter och nytänk på samma ställe, kan det bli bättre? Lite jobbigt att du måste bada Meya efter varje gång...men kan det ta er till toppen so what?! *s* Tur att A iaf inte är allergisk mot hundar *är positiv*
  Vad kul emma verkar ha det, surfing och snowboard = äventyr!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Anders ÄR jätteallergisk mot hundar oxå!! Men inte pudlar!

  SvaraRadera

Hälsningar