lördag 21 november 2009

Mysig lördag!

I strålande vackert väder har vi lagt viltspår till hundarna. Två storpudlar, en dvärgpudel och en golden har fått varsina spår, eller nja hur blev det nu igen..??
Vi började iallafall dagen med att lägga ut spår till alla hundarna. Meya fick ett 600-700m med fyra vinlar, en återgång och lite andra småklurigheter. Alina, N och D ligger på ungefär samma nivå så till dem la vi 300m med två vinklar. Sedan gick vi upp till Tjuvarpet, tittade på svanar och tuttade på eldstaden. Fikade, drack kaffe och pratade hund. Efter ca2,5 tim gick vi spåren. Anders spårade med Alina i det spår som Maria lagt. Det var väldigt blött och fullt av ljungliknadeväxlighet. Alina spårar ganska långsamt men ofta noggrant. Idag hade hon lite sjå med att följa början på spåret. Började bra men tappade bort sig snabbt. Vi fick hjälpa henne på spåret vid första vinkeln och då gick det bättre. Hon blev trött idag, sökte ofta stöd hos oss. Vi försökte att ignorera henne och då startade hon upp igen... och hittade såsmåningom sin klöv!
Meya fick i uppdrag att spåra upp en försvunnen klöv. Hon gjorde det med den äran. Jag är så stolt över henne! Vi visste inte riktigt var spårstarten var så vi klev in på ett ungefär. Hon serpentinspårade och kryssade och ringade, jag trodde att hon drog iväg långt i från spåret. Men precis när jag tänkte att hon hade fått vittring på färskt vilt och började fundera på hur jag på ett bra sätt skulle avsluta spårandet ser jag hur hon sänker ner nosen i marken och spårar så där rakt och snyggt som hon gör när hon är i spårkärnan. Helt plötsligt hittar jag de små gröna snittslarna och vet att hon är på rätt spår. Inom några minuter hade hon hittat den eftertraktade klöven som två hundar och tre tvåbeningar gått bet på. Min duktiga spårpudel!
Det hann mörkna innan vi kom till det spår som Meya egentligen skulle gå, så vi beslutade oss för att vänta till imorgon med det. Då har det legat 24-25 tim, så vi får se hur det går , men ofta spårar hon väldig noggrannt och metodiskt på spår som legat riktigt länge. Det blev en riktigt härlig utedag i trevlig sällskap!

2 kommentarer:

  1. Man bugar och bockar för en trevlig dag och ser fram emot att första isen lägger sig i viken. Har redan rotat efter ett par skridskor och hittade ett äldre par av modell,
    Mats Valtin!

    Mvh: Team Davlin

    SvaraRadera
  2. åh va mysigt ni verkar haft de! kul o spåra! Duktig meya är.. de är alltid bra att få lite sånna utmaningar som man inte hunnit förbereda sej på innan =)

    SvaraRadera

Hälsningar